Tjenester

Oppstalling

Dyr som skal skal opereres eller av andre grunner oppstalles på klinikken leveres normalt mellom kl.08.00 og 09.00. Hvis annet leveringstidspunkt er ønskelig, kan dette avtales med klinikken. Dyr som skal i narkose skal leveres på fastende mage. Det vil si: Ingen frokost på behandlingsdagen, men fri tilgang til vann. Dette gjelder kun hund og katt.

Hentetid avtales ved levering. Hvis dyret går på medisiner, eller du merker unormal oppførsel, bør du informere klinikken om dette.

Som en service til våre dyreeiere er det anledning til å levere dyr for rutinemessige undersøkelser, slik som vaksiner, helsesjekk osv., og hente dyret senere når det måtte passe. Dette uten ekstra kostnader.

Øyelysing/Lidelser

Veterinær Kristin Lange er ophtalmolog og autorisert til å foreta øyelysinger. Dette er viktig med hensyn til arvelige øyenlidelser hos hunder, og da med tanke på eventuelle avlsrestriksjoner.

Kristin foretar undersøkelser, kirurgi og behandling av øyelidelser, da hun har spesialistutdannelse på dette området. Hun jobber fast i poliklinikken på mandager, og tirsdag formiddag Det kan være lurt å ringe på forhånd for bekreftelse, evt. timebestilling utover disse tidene.

Klinikken er utstyrt med spesialinstrumenter og utstyr til undersøkelse, behandling og operasjon av øyet.

Tannbehandling

Det har i den senere tid blitt mer fokus på lidelser knyttet til munnhulen, og viktigheten av rene og sunne tenner. Klinikken har en egen avdelig spesialisert på tannlidelser og vedlikehold av tenner.

Veterinær Lars Brath har spesialkompetanse på tenner og tannlidelser og foretar det meste av nødvendige inngrep. Dette kan være alt fra rensing av tenner, trekking av persisterende melketenner, rotfylling og trekking/behandling av skadede eller løse tenner. Klinikken har et stort utvalg av moderne utstyr beregnet på dyr og zoodyr, og nytt digitalt røntgen spesielt beregnet på tenner.

Hudlidelser

Hudproblematikk hos hunder og katter kan vise seg i form av ørebetennelse, kløe og sår i huden, utslett o.l. Det finnes svært mange hudsykdommer og på overflaten kan de se ganske like ut. Vår veterinær Maren Hogna har spesialisering innen hudlidelser og allergi

Hudlidelser går ikke over av seg selv

Hunder og katter med hudproblemer og/eller ørebetennelser trenger behandling fordi plagene ikke går over av seg selv. Kløe og sår i huden kan være svært ubehagelig, og plagene forverres ytterligere når dyret klør og slikker seg. Plagene kan bli verre med tiden, og jo raskere man tar tak i de, desto bedre er prognosen på sikt.

Hudsykdommer kan se like ut

Det finnes svært mange hudsykdommer, og på overflaten kan de se ganske like ut. Det kan derfor være vanskelig å stille en riktig diagnose uten et godt mikroskop og spesialkompetanse innen faget. Hudproblemer er ofte sammensatt, for eksempel kan det være en kombinasjon av allergi og sekundær infeksjon, noe som kompliserer utredningen.

Hudproblemer kan være vanskelige å behandle

En krem eller pillekur kan virke godt på kort sikt, men dersom ikke riktig diagnose er blitt stilt og behandlingen ikke er langsiktig, kommer hudproblemet dessverre som oftest tilbake. Det er derfor man har behov for en veterinær med spesialkompetanse innen hudlidelser. Det ønskelige er å komme til bunns i problemet, og å forsøke å gjøre noe med den underliggende årsaken til at din hund eller katt har hudproblemer.

Zoodyr, gnagere og fugler

Ann Charlotte Løvås jobber spesielt med lidelser på zoodyr, gnagere og fugler. Ønsker du å bestille time hos henne, ring 63 97 18 25.

Ann-Charlotte Løvås jobber spesielt med lidelser på zoodyr, gnagere og fugler. Hun har god kunnskap og erfaring både med fôring, stell og hold av dyrene i tillegg til medisinsk behandling.

Dersom du skal inn til time med kaninen, gnageren eller fuglen din, er det fint om du tar med den andre, om du har fler, da et besøk til veterinæren kan være svært stressende for disse små. Skal de inn for operasjon, er det viktig at de IKKE fastes på forhånd slik som hund og katt. De skal ha fri tilgang til både høy og vann helt frem til operasjonen.

Vi selger også fôr og kosttilskudd av høy kvalitet til kanin, gnager og fugl. Vi har fôr fra Oxbow til kanin og gnager, og fôr fra Harrison’s til fugl.

Kirurgi

Jessheim Dyreklinikk har en egen operasjonsavdeling med nytt utstyr, og god kompetanse til å foreta det aller meste av operasjoner og inngrep. Dette innebærer alt fra de vanligste bløtvevsoperasjoner (sterilisering, kastrering, livmorbetennelse, fjerning av svulster osv.), til mikrokirurgi og avansert beinkirurgi som korsbåndsoperasjoner (TPLO), patellaluksasjoner, feilstillinger og frakturkirurgi.

De fleste operasjoner foretas under gassanestesi, hvor dyrets verdier kontinuerlig blir målt og overvåket. Alle dyr som legges i narkose får væskebehandling og nødvendig smertebehandlig og medisinering i forhold til inngrep.

Alle veterinærene våre har sine egne spesialfelt så du kan være trygg på at dyret ditt kommer i riktige og dyktige hender.

Røntgen/Ultralyd

Røntgen og ultralyd er viktige diagnostiske hjelpemidler i veterinærmedisin. Jessheim Dyreklinikk har effektivt og moderne utstyr for å utføre slike undersøkelser.

Røntgen:

Vi har et nytt røntgensystem og tar digitale røntgenbilder. Dette innebærer gode diagnostiske bilder av høy kvalitet på kort tid. Røntgen blir ofte brukt for å diagnostisere f.eks beinbrudd, forkalkninger og fordøyelsesproblemer. Vi utfører også rutinemessige undersøkelser for arvelige ledd- og skjelettlidelser, som  HD og AD. Bildene sendes inn til NKK for avlesning. Ønsker du raskt svar kan du laste ned skjema på NKK som du forhåndsbetaler og tar med til timen.

Ultralyd:

Klinikken har nå fått nytt ultralydapparat, som tar diagnostikken enda lenger enn den har gjort tidligere. Dette benyttes for undersøkelse av bløtvev, og har også eget spesialtutstyr for ultralyd av hjertet. Veterinær Kristin Lange har spesialkompetanse i hjerte og lungelidelser.

Ultralyd er viktig ved diagnostisering av sykdommer som livmorbetennelse, svulster i indre organer og steiner i urinveiene. Vi bruker også ultralyd ved drektighetsundersøkelser. Dyret bør da være minst 25 dager på vei.

Patella-attester

Patellaluksasjon er en tilstand hvor kneskålen (patella) skyves utenfor furen på lårbenet som den normalt skal ligge i. Lidelsen forekommer hos flere hunderaser, og mange raser undersøkes for patellaluksasjon før de brukes i avl. NKK vil fra 15. august 2013 starte med en sentral registrering av patellastatus i sin database. Etter forhandling mellom NKK og Den Norske Veterinærforening er det per i dag kun veterinærer med godkjent spesial smådyrkompetanse som har fått avtale med NKK om utfylling av patellaattester. Dette innebærer at det utvikles en felles graderingsskala og et felles skjema som undersøkende veterinær skal benytte. Når sentral registrering er klart vil resultatene bli tilgjengelige i DogWeb.

Våre veterinær, Kristin Lange og Kristin Lajord Oppegård, har, grunnet sin kompetanse, avtale med NKK om å kunne skrive ut patellaattester. Eier tar selv med seg skjema som er forhåndsutfylt fra NKK ved oppmøte på klinikken for å få utstedt patellaattest.